editie juli 2022

// HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE |

lees hier het laatste nieuws & opinie van de DP

Altijd het laatste DP nieuws recht in je inbox?

Neem dan een gratis en vrijblijvend

abonnement op onze nieuwsbrief:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE


 
 

VIDEO'S DIE

ER TOE DOEN:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE // EDITIE JULI 2022

DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //  


24 juli 2022 | door E. van de DP

YANKEE GO HOME!

Nog een historische reden waarom de VS NIET onze vriend is.


Wist je dat tijdens de Koude Oorlog het Oostblok de CIA ervan beschuldigde dat zij opzettelijk de Colorado Aardappelkevers in Duitsland en Polen hadden losgelaten? Dit om de aardappeloogst van Oost-Europa te vernietigen.


Hoe waar die beschuldiging was zullen we nooit echt met zekerheid weten. Maar laten we eerlijk zijn: Het klinkt als iets dat de Amerikanen zouden doen. Meer dan dat nog: wat we wél zeker weten is dat de Coloradokever niet inheems is aan Europa, maar aan Noord-Amerika (zoals zijn naam laat zien) en dat de plaag van dit verwoestende ongedierte beperkt is gebleven tot Oost-Europa, niet tot het Westen.


Wat we ook weten is dat er een "Freedom Of Information Request (FOIA)" (de Amerikaanse versie van een WOB) over dit onderwerp is geweest, dat resulteerde in "geschrobde" CIA documentatie die niets anders bevat dan onleesbare kriebels. Je kunt je afvragen: Als de CIA niets te maken heeft gehad met de introductie van de aardappelkever in de socialistische landen van het Oostbolk, waarom hebben ze deze informatie dan verborgen? (Kijk maar zelf of je er iets zinnigs uit kunt maken: https://www.cia.gov/.../cia-rdp82-00039r000100110016-2 )


Het punt van deze historische anekdote is dit: We weten dat de VS al eerder onethische biologische en geheime oorlogsvoering op Europese bodem heeft gepleegd (laat staan in de rest van de wereld!). Nu worden ze beschuldigd van inmenging in Oekraïne, waar de Yanks een andere proxy-oorlog tegen de Russen uitvechten. Meer dan dat nog hebben we ondertussen een bekentenis van de Amerikaanse "staatssecretaris" van Defensie Nuland dat de Amerikanen wel degelijk "dingen aan het doen waren waarvan ze niet wilden dat de Russen ze in handen zouden krijgen" - specifiek: Amerikaanse laboratoria voor biowapenonderzoek in Oost-Europa.


De vraag rijst: Hoe kunnen we deze mensen nog vertrouwen? En waarom blijven onze Nederlandse én Europese politici deze gewetenloze Amerikanen nog vertrouwen? Dit is té bizar!!


Het is tijd voor Nederland om weer op eigen benen te staan. Tijd om ons Europees continent te bevrijden van de imperialisten. Tijd om de Yanks eruit te schoppen en terug naar huis te sturen. #YankeeGoHome17 juli 2022 | door E. van de DP

AMERIKAANSE AMBTENAAR BIEGT STAATSGREPEN OP


Opmerkelijk: Voormalig Amerikaanse veiligheids "adviseur" John Bolton geeft op camera toe dat de Amerikaanse overheid verschillende staatsgrepen in de wereld hebben uitgevoerd.


Toch is de VS nog altijd een "bondgenoot" van Nederland & Europa, met tienduizenden militairen die in Europa zijn gelegerd.

De VS zijn niet betrouwbaar. Iedereen weet dit. Het feit dat een topambtenaar van de Amerikaanse regering (de feitelijke staatssecretaris van defensie van de VS) dit nu ook ruiterlijk toegeeft, is slechts de bevestiging van iets wat we eigenlijk toch al wisten.


Dat zulke clandestiene Amerikaanse bemoeienissen ook regelmatig fout gaan, hebben wij ondertussen ook in de Oekraïne gezien, waar de VS en Rusland ondertussen een oorlog met elkaar aan het uitvechten zijn, terwijl Europeanen de rekening moeten betalen.


Maar wat zijn de alternatieven?


  • Tijd voor een eind aan ons lidmaatschap van de door Amerika gedomineerde NAVO.
  • Tijd voor échte Europese samenwerking, zodat wij Europa zelf kunnen verdedigen, zonder nog langer afhankelijk te zijn van de Amerikaanse oorlogsindustrie.
  • Tijd voor onafhankelijke en ethische politiek, wat betekent dat wij niet langer gaan doen wat de totalitaire supermachten op Aarde van ons eisen. Ethiek, moraliteit, principes, onafhankelijkheid.


#DP7 juli 2022 | door E. van de DP

STIKSTOF (maar eigenlijk ammoniak...)


De golf van protesten van de afgelopen twee en een half jaar - waarvan het boerenprotest slechts de meest recente is - laat zien hoe de Nederlandse samenleving totaal ontspoort is.


Of beter gezegd: Hoe de Nederlandse politiek contact heeft verloren met de samenleving en echt geen flauw benul meer heeft van wat er onder de Nederlanders leeft, waardoor het vertrouwen van de burgers in hun eigen overheid tot een ongekende en onpeilbare diepte is gezakt.


Het stikstofdebat is hier een goed voorbeeld van: Immers, het idee om de productie van zure stikstofverbindingen terug te schroeven is immers best een verstandig plan, omdat echt niemand zin heeft om tot zijn enkels in de ammoniak te staan, ook de boeren van Nederland niet!


(Belangrijke opmerking trouwens: Met het modewoordje “stikstof” worden eigenlijk chemische stikstofverbindingen bedoeld zoals ammoniak, die voornamelijk in de uitwerpselen van vee aanwezig zijn en die het land kunnen verzuren als ze niet goed worden afgevoerd.)


Een goede boer heeft immers binding met het land; en een goede 21e eeuwse boer is meer dan een landbouwer, maar ook een feitelijke natuurbeheerder. Als je onder de boeren van Nederland gaat vragen of ze interesse hebben in het in stand houden van hun veestapel en familiaal boerenbedrijf én tegelijkertijd een reductie van stikstofverbindingen zoals ammoniak, dan is er echt NIEMAND die “nee dank u, wij vervuilen liever” zegt.


Het probleem echter is dat het kabinet “stikstof” probeert te reduceren door er met de botte bijl op in te hakken, in plaats van echte duurzame langetermijnoplossingen te vinden die voor iedereen praktisch en haalbaar zijn.


Bestaan deze duurzame oplossingen echter? Zeker wel! Overschakelen van industriële bio-industrie met megastallen naar een traditioneleer “ecologisch” boerenbedrijf is een optie die ook in onder andere Denemarken met succes is toegepast. Dus waarom niet leren van onze Europese buren?


Ook kunnen we eraan denken om Nederlandse boeren te motiveren om over te stappen naar de productie van andere producten die géén giftige stikstofverbindingen produceren, zoals overstappen van veeteelt naar het verbouwen van suikerbiet voor de productie van biobrandstof. Op deze manier kunnen wij tegelijkertijd onze productie van stikstofverbindingen (niks “stikstofuitstoot”, noem het wat het is: ammoniak-overvloed) reduceren én onszelf in een klap energie-onafhankelijk maken. Dat is exact de oplossing die de Brazilianen tijdens de laatste olieboycot en brandstofcrisis in 1970-80 hadden: Auto’s die rijden op alcohol – schoon, goedkoop, eenvoudig en binnen de eigen grenzen geproduceerd. Daar heb je geen verplicht elektrisch wagenpark voor nodig!


Op deze manier kunnen wij van een “stikstof”-probleem een kans maken, maar dat kunnen de boeren niet alleen, daar hebben we wel een beetje hulp van de overheid bij nodig, die dit moet coördineren en die de nodige steun moet geven om om te schakelen (en dus ook de nodige visie moet ontwikkelen om te begrijpen dat zoals Cruyff het zei “elk nadeel z’n voordeel heb”).


Helaas is constructief denken niet iets waar de neoliberaal Rutte ooit goed in is geweest: De regering – aangevoerd door aarts-hypocriet Sigrid Kaag - denkt immers dat het goed genoeg is om boeren te onteigenen. Bizar genoeg denkt de regering van “vrij en democratisch” Nederland duidelijk dat zij het recht hebben om de inwoners van Nederland te vertellen welk beroep zij voortaan mogen uitoefenen en wat hun eigendom mag zijn … Wat een zekere communistische insteek laat zien.


Immers: De regering heeft gezegd dat de veestapel gedecimeerd moet worden en dat het voor landbouw “einde bedrijf” is: Wil je later boer worden? Jammer dan, want dat is bij Befehl van de VVD-bezetter verboden. Het feit dat onze voedselvoorziening toch al zwaar onder druk staat door jarenlang neoliberaal wanbeleid doet er niet toe…


Het feit dat dit ondertussen al de zoveelste keer is dat de Nederlandse politie de wapens trekt om een spontane burgeropstand de kop in te slaan (weet u Rotterdam nog?) laat zien dat “onze” regering ondertussen niet echt “democratisch” meer genoemd kan worden. Het punt van een democratie is immers om een openbaar forum te bieden waar meningsverschillen beslecht worden door woorden, onderhandelen en debat, maar juist níét door geweld. Zodra er geweld wordt gebruikt door een regering tegen burgers heeft de democratie gefaald. Zo eenvoudig is dat.


Maar dat past bij Rutte. De Rutte-junta heeft immers altijd al getoond dat zij geloven dat je geen overleg hoeft te plegen met je “onderdanen”, dat je niet naar normale werkende mensen hoeft te luisteren, maar dat je bevelen geeft, die dan maar lekker opgevolgd moeten worden. Zoals Mark al zei: “Je moet je bek maar houden!” De regels zijn er voor het plebs, niet de regenten. Ik weet zeker dat ministers Grapperhaus, Huisman en Kaag (om maar de hoofdverdachten te noemen) het hier volmondig mee eens zouden zijn! Hun acties spreken immers luider dan woorden…

Wat is de oplossing voor dit conflict? Eenvoudig: Toon wat gezond verstand, wat visie voor de toekomst en interesse in het welzijn van álle Nederlanders, niet alleen de leden van het kabinet en hun vriendjes…


Wat kunnen we doen? Geef boeren hulp om hun bedrijven gezonder te maken. Help boeren om over te schakelen op andere producten, zodat boerenbedrijven zich kunnen aanpassen in plaats van gesloten worden. Creëer een markt voor niet-stikstofproducerende landbouwproducten door duurzame biobrandstoffen te gaan produceren, waardoor omschakelen rendabel wordt. Focus op kleinschalige ecologische landbouw, in plaats van de neoliberale schaalvergroting waar de VVD zo’n voorstander van is. Geef ook meer aandacht aan serieuze milieubescherming – door bijvoorbeeld de Ecologische Hoofdstructuur – die Rutte I trouwens al had afgeschoten – weer nieuw leven in te blazen. Er zijn echt zó veel alternatieven waar wij aan kunnen en moeten denken voordat we boerderijen moeten gaan sluiten!


Én Rutte en zijn kabinet moeten aftreden! Dat is het eerste dat gedaan moet worden. Omdat geen enkele echt duurzame en natuurvriendelijke oplossing een kans zal krijgen zolang dit kabinet-van-de-botte-bijl nog aan de macht is.


VASTGEZET BERICHT:


27 augustus 2021 | door E. van de DP

WELKOM BIJ DE DEMOCRATISCHE PARTIJ.


Een nieuwe partij die strijdt voor democratie, vrijheid, persoonlijke keuze en de Republiek! Een paar grondregels;


De DP is breed, met linker- en rechtervleugels. Cancel Culture bestaat hier niet. Vrije discussie is belangrijk. Maar we blijven vriendelijk en beleeft tegen elkaar!


De DP heeft een programma. Voor meer informatie, zie hier. Het heeft geen zin om ideeën voor te stellen die lijnrecht tegen het programma inlopen (zoals bijvoorbeeld 'om de koning tóch te behouden' of 'een vaccinatieplicht invoeren'). De DP is gematigd en breed. Dus geen extreemrechtse of ultralinkse ideologieën. Vergeet niet: We doen het samen voor Nederland!


WELKOM BIJ DE DP

Ben jij ook een "demissionair" kabinet zat dat maar niet wil verdwijnen?

✔ Begrijp jij ook niet hoe Rutte nog het land bestuurt nadat hij in schande af moest treden?

✔ Ben jij ook een politieke wees die zich bij geen enkele partij thuisvoelt?

✔ Vind jij vrijheid en persoonlijke keuze belangrijk? En begrijp je niet waarom de Kamer zo stil is op dat gebied?

✔ Vind jij dat vaccinaties nooit gedwongen (of zelfs opgedrongen) mogen worden?

✔ Begrijp jij ook niet waarom wij geen werkende grondwet hebben? En wil jij daar iets aan doen?

✔ Vind jij dat een koning die op vakantie naar Griekenland gaat terwijl de rest van het land thuis moet blijven het niet verdient om koning te zijn?

✔ En dat het niet oké is dat de staat zijn privépaleis voor 68 miljoen (!) euro verbouwt terwijl er verderop in Den Haag al 10 jaar chronische woningnood heerst?

✔ Heb jij ook moeite met de ultralinkse, extreemrechtse en globalistische partijen in de Kamer?

✔ En wil jij ook iets doen aan alle andere problemen waar Nederland mee heeft te kampen, maar waar de regering niets aan wil doen?


Dan ben je welkom bij de DP!


DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //

© 2022 | DEMOCRATISCHE PARTIJ | INFO@DEMOC.NL

REDELIJK ALTERNATIEF ...

DAP

DEMOCRATISCHE PARTIJ | DP