editie juni 2022

// HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE |

lees hier het laatste nieuws & opinie van de DP

Altijd het laatste DP nieuws recht in je inbox?

Neem dan een gratis en vrijblijvend

abonnement op onze nieuwsbrief:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE


 
 

VIDEO'S DIE

ER TOE DOEN:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE // EDITIE JUNI 2022

DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //  


21 juni 2022 | door E. van de DP

EUROPEES PARLEMENT VERLENGT WETGEVING COVIDCERTIFICAAT TOT 2023


Wist je dat het EP gisteren heeft gestemd om het Europees Covidcertificaat (wat de basis vormt voor de QR-codes, de CST, de Pass Sanitaire, enzovoort) met 12 maanden te verlengen tot in 2023?


De reden hiervoor: "In het geval dat het later dit jaar weer nodig zou zijn". Dit gaat natuurlijk voorbij aan de constatering dat de Europese covidcertificaten volstrekt ineffectief zijn gebleken om de verspreiding van corona in te dammen - en het is altijd al de vraag geweest hoe men denkt een besmettelijk virus te bestrijden door middel van een app op je telefoon, in plaats van te investeren in kwalitatieve en kleinschalige gezondheidszorg? (Wat iets is waar zowel de Rutte-junta als de Europese Commissie nooit enige interesse in hebben gehad.)


Het gaat ook voorbij aan het feit dat dit nog altijd een vrijheidsbeperkend intern paspoortsysteem is; en als zodanig recht indruist tegen de principes van persoonlijke vrijheid en vrij verkeer door de Unie waar de EU naar eigen zeggen voor staat. Wat minstens hypocriet te noemen valt.


Het moge duidelijk zijn: De EU heeft miljarden euro's geïnvesteerd in een digitaal systeem dat niet naar behoren werkt en probeert het willens-en-wetens in stand te houden; meer nog heeft de EU haar eigen principes van vrijheid nogmaals overboord gezet door voor een digitale "oplossing" te kiezen die de werkelijke oplossingen negeert.


Dit is echter wat nodig is om met een besmettelijke ziekte (of dit nu corona is, of de griep, of wat dan ook) om te gaan:

 • Kleinschalige, persoonlijke zorg - dat betekent: Minder bureaucratie, minder gigantische gefuseerde zorgkoepels, minder gouden parachutes voor aftredende directieleden ...
 • Gezonde leefomgeving - je gezondheid heeft direct te maken met de kwaliteit van je leefomgeving. Daarom gaan wij inzetten op échte natuur- & milieubescherming.
 • Meer hulp aan en ondersteuning van eerstelijns-zorgverleners - Rutte & Co hebben laten zien dat ze de verplegers van Nederland minachten (weet je nog het gezeur rond de zorgbonus?). Het feit dat onze overheid moeilijk doet over een eenmalige bonus voor verzorgend personeel terwijl een gouden handdruk voor het directielid van een ziekenhuis géén probleem is, laat zien waar de prioriteiten van dit kabinet liggen ... Bij de veelverdieners. Dit gaan wij omdraaien.
 • Gezonde & geteste medicatie uit eigen land - Het is te idioot voor woorden dat de Nederlandse regering de afgelopen 2 jaar miljarden heeft uitgegeven om onveilige medicatie uit het buitenland te importeren. Dit wijst op een gebrek aan visie en voorbereiding. Medicijnen die in Nederland op de markt zijn moeten in principe ook in een Nederlands laboratorium ontwikkeld & gemaakt zijn - en níét voor de winst, maar voor de Nederlandse gezondheidszorg. Alleen door de productie van medicatie in eigen hand te nemen (en op nonprofitbasis, niet om winst mee te maken) kunnen wij de kwaliteit & veiligheid van medicijnen garanderen.
 • Géén lockdowns, géén avondklok, géén QR-codes, géén covidpaspoort, géén mondmaskers! - Stress is namelijk slecht voor het immuunsysteem; en al deze maatregels zorgen voor een gigántische hoeveelheid stress, waardoor ze de gezondheid negatief beïnvloeden. Het feit dat we ook nog altijd de economische en sociale effecten voelen van de zelfopgelegde "staat van beleg" van de afgelopen 2 jaar (zoals de inflatie, die echt al lang vóór Oekraïne begon, of de doorwoekerende polarisering van de gemeenschap) moet als een waarschuwing dienen om dit nóóit meer te doen!


DE OPLOSSING

Volgens ons is de oplossing voor een epidemie met een besmettelijke ziekte níét om mensen hun vrijheid te ontnemen, niet om miljarden te investeren in een app op je telefoon, of om burgers onder sociale druk te zetten om zich te laten injecteren met een uit het buitenland afkomstige medicatie (waardoor wij er zelf geen controle meer over hebben) en ook niet om een Europees digitaal covidcertificaat tot voor eeuwig in de wetboeken te houden. Waar de EP nu voor heeft gestemd, is dus precies waar wij tégen zijn!


Voor ons is de oplossing effectieve, kleinschalige zorg. Met in Nederland gemaakte en gecontroleerde nonprofit-medicatie. Die wij in huis hebben omdat wij ons op de toekomst hebben voorbereid, in plaats van alles maar aan de EU en de VS over te laten. Met een gezond leefmilieu en vrijheid voor burgers. Met een gezonde economie in een gezonde omgeving, waarin de mensen die zich daadwerkelijk inzetten worden beloond, niet de bureaucraten.

Met gezond verstand, voorbereiding en vrijheid komen we er wel.21 juli 2022 | door E. van de DP

Interessante ontwikkeling: Oekraïne stemt erover om een wet aan te nemen die boeken en muziek in de Russiche taal verbiedt.


Denk hier eens over na: Zelfs direct ná het einde van de Tweede Wereldoorlog en na de bevrijding van de Duitse bezetting heeft Nederland de Duitse taal, literatuur of muziek níét verboden. Dat hadden we best kunnen doen. Een kennis van het Duits was immers niet echt iets om trots op te zijn op dat moment, maar de taal werd desondanks niet verboden. Evenmin verboden wij níét de import van Franstalige boeken of muziek na de nederlaag van Napoleon ...

Het verbieden van een taal is gewoon niet iets dat meer in Europa thuishoort. Maar desondanks wil de Oekraïense regering nu een taal verbieden - ook al spreekt een groot percentage van hun eigen bevolking die taal. Hoe kan dit juist zijn?


En NEE, dat betekent niet dat wij de Russische invasie proberen goed te praten (het Europees continent moet immers vrij zijn van alle vreemde militaire overheersing - of die nu Russisch of Amerikaans is). Maar in Europa (en in het bijzonder in Nederland!) geloven wij in het principe dat mensen recht op hun taal en cultuur hebben - zelfs in oorlogstijd. Dus hoe kunnen wij deze actie van de Oekraïense staat rijmen met onze eigen "Europese principes"?19 juni 2022 | door E. van de DP

EUROKRITISCH, EUROSCEPTISCH, EURONATIONALISTISCH


Wist je dat de #DP kritisch is op het functioneren van de EU en de ondemocratische en corrupte manier waarop de Europese Commissie de EU bestuurt? Dat maakt ons eurosceptisch.


Wist je echter dat mensen die zowel vóór als tégen verdere Europese integratie zijn de disfunctionele EU ondertussen meer dan spuugzat zijn? De meeste Europeanen zien ondertussen wel dat de EU een project van een kleine corrupte elite is dat gewoon niet functioneert; en dat op de een of andere manier moet veranderen.


Wist je ook dat de DP open staat voor zowel eurosceptici als doorgewinterde europeërs? Onze belangrijkste doelstelling is namelijk directe democratie in een democratische en ongepolariseerde #Republiek - om de Nederlandse kiezer zélf te laten kiezen wat wij van Europa willen, niet de oligarchie van #Rutte & Co; en niet de Brusselse junta van Von der Leyen.


Hoewel wij eurosceptisch zijn (en met recht!) is ons belangrijkste doel om mensen de kans te geven om voor oplossingen te kiezen - in plaats van telkens maar dezelfde nietwerkende neoliberale "oplossing" toe te passen die elke échte democratie onderdrukt.


Alleen door middel van directe democratische besluitvorming kunnen wij de polarisering van de samenleving (die Rutte & Co vrolijk hebben aangejaagd) weer terugdraaien en kunnen wij de Nederlanders weer een reden geven om een beetje vertrouwen aan de Nederlandse overheid terug te geven.


De DP is een initiatief tégen de polarisatie en vóór directe democratie in Nederland. Help mee om Nederland democratisch te maken.19 juni 2022 | door E. van de DP

BILDERBERGGROEP 2022 WASHINGTON

Als je denkt dat de afgelopen WEF-happening op de berg in Davos net met een sisser is afgelopen omdat opmerkelijk veel prominenten verstek hebben laten gaan, nu dat de WEF haar kaarten heeft laten zien - dan is het goed om te weten dat er zojuist een alternatieve "mega-WEF" is gehouden: Een topontmoeting van de Bilderberggroep in Washington.


De Bilderberggroep: Een supergeheimzinnig "praatclubje" (zoals Kaag het ongetwijfeld zou noemen) van Amerikaanse en Europese politici, journalisten, industriëlen, academici en royals dat in 1954 door Nederlandse topcrimineel Prins Bernhard in hotel Bilderberg in het leven is geroepen.


Van 2 tot 5 juni jl. was dit een informeel onderonsje van de machtige der aarde (en specifiek de machtigen van de Westerse wereld) om te bespreken wat volgens hen de koers van de wereld moet zijn... Wat opvalt is dat de Bilderberggroep zelf zegt dat dit een "vergadering van privéaard is" en dat "noch de identiteit noch de affiliatie van de spreker(s) of van elke andere deelnemer onthuld mag worden." (Wat? Ze dragen allemaal maskers? Wie denken ze dan voor de gek te houden? ) Wat ook opvalt is dat er volgens de Bilderberggroep "geen gedetailleerde agenda is, dat er geen resoluties voorgesteld kunnen worden, niet wordt gestemd en geen beleid wordt voorgesteld". Een praatclubje dus ... Waaraan o.a. de CIA, Goldman Sachs, Pfizer, Willem Alexander, Charles Michel, de NAVO, Mediahuis en onze eigen Nederlandse dictator Mark Rutte meedoen.


Wie waren er zoal aanwezig op dit netwerkevenement?

 • Audrey Azoulay - de directeur-generaal van UNESCO
 • James H. Baker - de "director of Net Assessment" van het Amerikaans ministerie van defensie = het hoofd van de Amerikaanse "internetpolitie"
 • José Barroso - voormalig president van de Europese Commissie en nu voorzitter van crimineel syndicaat Goldman Sachs.
 • Ben van Beurden - CEO van milieuterroristen Shell ...
 • Albert Bourla - CEO van Pfizer en een duivel die twee jaar lang miljarden heeft verdient aan de angst en pijn van de wereldbevolking ...
 • William J. Burns - de directeur van de CIA ...
 • Jen Easterly - de directeur van de Cybersecurity and Infrastructure Security Agency - nog een Amerikaanse internet-geheime-dienst ...
 • Bernard Émié - De Directeur-General van het Franse ministerie van defensie ...
 • Jeremy Fleming - de directeur van GCHQ - een Britse geheime dienst en de Britse tegenhanger van de Amerikaanse NSA...
 • Crystia Freeland - de vicepremier van Canada...
 • Victor Halberstadt - de co-voorzitter van Bilderberg - professor in de economie aan de Universiteit Leiden
 • Lena Hallengren - de Zweedse minister van volksgezondheid & Sociale Zaken ...
 • Wopke Hoekstra - minister van BuZa van Nederland en Nederlands bekenste belastingontduiker...
 • Jean Marc Huët - Voorzitter Heineken NV ...
 • Henry Kissinger - Amerikaanse ex-minister van BuZa en kampioen van het cynisme en Realpolitik.
 • Thomas Leysen - Voorzitter Umicore, Mediahuis & DSM ...
 • Sanna Marin - Minister-President van de Republiek Finland ...
 • Charles Michel - Voorzitter van de Europese Raad ...
 • Willem Alexander ...
 • Didier Reynders - Europese Commissaris voor Justitie ...
 • Mark Rutte - dictator van Nederland ...
 • Eric E. Schmidt - de Voorzitter van Google LLC ...
 • Kevin Scott - de CTO van Microsoft Corp ...
 • Jenst Stoltenberg - de Secretaris Generaal van de NAVO ...
 • Tinne van der Straeten - de Belgische minister voor Energie ...
 • En nog véél meer grote namen uit de Westerse Elite. Voor een volledige lijst, zie hier: https://publicintelligence.net/2022-bilderberg.../


Wat o.a. opvalt is hoe zwaar Nederland vertegenwoordigd is in deze "praatclub". Wat ook opvalt is hoe de grote meerderheid van de deelnemers mensen zijn die aantoonbaar geen geweten hebben, maar enkel voor het grote geld werken. Moeten wij werkelijk níét wantrouwig zijn tegen een clubje die het hoofd van de geheime diensten van de VS, VK én Google én Microsoft én de premiers van verschillende landen én journalisten én beleggingsfondsen met elkaar in contact brengt?


Dat is wat dit onderonsje in Washington dan ook was: Een hoogmis van de Macht en het Grote Geld, ten koste van vrijheid, gezondheid en gezond verstand. Dat is waar onze regering met enthousiasme aan meedoet: Totale, cynische controle achter gesloten deuren. F@k de transparantie is het devies ... Het wordt tijd dat we weer een beetje ethiek in Nederland terugbrengen door minder aandacht te geven aan globalisme en "alles onder elkaar houden"; en meer aan mensenlevens en directe democratie


Het probleem is echter: Met de VVD, D66 & CDA komen we er niet mee ...

Wat denk jij? #DP


VASTGEZET BERICHT:


27 augustus 2021 | door E. van de DP

WELKOM BIJ DE DEMOCRATISCHE PARTIJ.


Een nieuwe partij die strijdt voor democratie, vrijheid, persoonlijke keuze en de Republiek! Een paar grondregels;


De DP is breed, met linker- en rechtervleugels. Cancel Culture bestaat hier niet. Vrije discussie is belangrijk. Maar we blijven vriendelijk en beleeft tegen elkaar!


De DP heeft een programma. Voor meer informatie, zie hier. Het heeft geen zin om ideeën voor te stellen die lijnrecht tegen het programma inlopen (zoals bijvoorbeeld 'om de koning tóch te behouden' of 'een vaccinatieplicht invoeren'). De DP is gematigd en breed. Dus geen extreemrechtse of ultralinkse ideologieën. Vergeet niet: We doen het samen voor Nederland!


WELKOM BIJ DE DP

Ben jij ook een "demissionair" kabinet zat dat maar niet wil verdwijnen?

✔ Begrijp jij ook niet hoe Rutte nog het land bestuurt nadat hij in schande af moest treden?

✔ Ben jij ook een politieke wees die zich bij geen enkele partij thuisvoelt?

✔ Vind jij vrijheid en persoonlijke keuze belangrijk? En begrijp je niet waarom de Kamer zo stil is op dat gebied?

✔ Vind jij dat vaccinaties nooit gedwongen (of zelfs opgedrongen) mogen worden?

✔ Begrijp jij ook niet waarom wij geen werkende grondwet hebben? En wil jij daar iets aan doen?

✔ Vind jij dat een koning die op vakantie naar Griekenland gaat terwijl de rest van het land thuis moet blijven het niet verdient om koning te zijn?

✔ En dat het niet oké is dat de staat zijn privépaleis voor 68 miljoen (!) euro verbouwt terwijl er verderop in Den Haag al 10 jaar chronische woningnood heerst?

✔ Heb jij ook moeite met de ultralinkse, extreemrechtse en globalistische partijen in de Kamer?

✔ En wil jij ook iets doen aan alle andere problemen waar Nederland mee heeft te kampen, maar waar de regering niets aan wil doen?


Dan ben je welkom bij de DP!


DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //

© 2022 | DEMOCRATISCHE PARTIJ | INFO@DEMOC.NL

REDELIJK ALTERNATIEF ...

DP

DEMOCRATISCHE PARTIJ | DP