editie december 2021

// HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE |

lees hier het laatste nieuws & opinie van de DP

Altijd het laatste DP nieuws recht in je inbox?

Neem dan een gratis en vrijblijvend

abonnement op onze nieuwsbrief:

HET REDELIJK ALTERNATIEF  MAGAZINE


 
 

VIDEO'S DIE

ER TOE DOEN:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE // EDITIE DECEMBER 2021

DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //  


25 december 2021, aangepast 25 augustus 2022 | door E. van de DP

EEN ZALIG KERSTMIS & EEN GELUKKIG (EN REPUBLIKEINS) NIEUWJAAR!


Het hele team van de Democratische Partij wenst jullie, onze leden, onze volgers, onze geïnteresseerde lezers, onze enthousiaste en idealistische medestrijders en iedereen die in 2022 een beter Nederland wenst, een zalig kerstmis & een gelukkig én Republikeins nieuwjaar toe!


In 2021 is kerstmis belangrijker dan ooit. Met de grootschalige aanval van onze eigen regering (onder leiding van de globalistische EU-Elite in Brussel) op onze eigen taal, cultuur, kinderen & gezinnen, geloofsvrijheid en verder alles wat ons menselijk en sociaal maakt, is het nu belangrijker dan ooit om samen te komen, om extra aandacht te geven aan onze familieleden, onze samenleving, aan de mensen om ons heen. Nu is de tijd om de voortgedreven polarisatie van onze samenleving achter ons te laten en te herinneren wat de boodschap van Kerstmis is: Wij zijn mensen - en alleen door samen te werken kunnen wij de wereld beter maken!


En dat geloven wij bij de DP ook! Dat is de fundamentele "filosofie" achter de DP: Een geloof in de mensheid en hoop voor een betere toekomst voor ons land: een toekomst waarin Nederland weer democratisch, vrij, onafhankelijk en simpelweg redelijk is! Een land dat niet bestaat om een corrupte politieke elite te dienen, maar een trots, onafhankelijk land waarin verschillende mensen met uiteenlopende overtuigingen gezellig met elkaar samen kunnen leven en samen kunnen werken.

Dat zijn onze Nederlandse waarden, dat zijn onze Republikeinse Waarden!


En dat is ons doel voor 2022:


2021 is een goed jaar geweest voor de dP; en ons doel voor 2022 is niets minder dan om deze groei door te zetten, zodat we de onafhankelijke Republiek Nederland onder handbereik krijgen! Voor een 2022 dat vrij is van de corruptie van de Oranjes, vrij is van de corruptie en machtsmisbruik van de EU, vrij is van het landverraad en de misdaden van "demissionaire" Rutte & Co; voor een Nederland dat weer vrij en redelijk is in 2022!


Daarom wensen wij, het hele team van de DP, jullie een fijne kerstmis toe en een gelukkig én Republikeins nieuwjaar!23 december 2021 | door E. van de DP

RUTTE IV ... UIT DE OUDE DOOS


Met de wonderbaarlijke "herverkiezing" van de afgetreden, "demissionaire" Mark Rutte als minister-president van Nederland, met de installatie van Rutte IV als het eerste Nederlandse kabinet waar een meerderheid van de bevolking al een hekel aan heeft zelfs vóórdat het officieel gevormd is, ondanks het feit dat Mark Rutte met een schamele 10% goedkeuring van de Nederlandse bevolking ondertussen de meest verfoeide en impopulaire politicus uit de geschiedenis van ons land is, leek het ons een goed idee om even terug te gaan naar een berichtje dat wij in september 2021 al hebben gepubliceerd: een korte post uit het verleden die we weer eventjes onder het licht willen brengen, gewoon omdat 'ie zo ongelofelijk toepasselijk is ...


Daarom, van alweer 3 maanden geleden:


IETS OM OVER NA TE DENKEN

Wat is de definitie van een "dictator" precies?


 • Blijft aan de macht nadat z'n tijd al lang gedaan is?
 • Een "President for life" die jaar-na-jaar gewoon "herkozen" wordt?
 • Zet zware politierepressie in tegen politieke tegenstanders en andersdenkenden?
 • Duldt geen politieke oppositie en andersdenkers?
 • Duldt geen demonstraties tegen zijn beleid?
 • Wordt algemeen veracht, zowel door het volk als andere politici? Maar blijft op de een of andere manier toch aan de macht?
 • Liegt tegen de kiezers?
 • Vindt het parlement eigenlijk overbodig?
 • Liegt tegen de volksvertegenwoordiging?
 • Gelooft niet werkelijk in de democratie?
 • Heeft immers gezegd dat Nederlanders "gewoon hun bek moeten houden"?
 • Kim-jung?
 • Mugabe?
 • Milosevic?
 • Rutte?


Dit is waarom de DP nú bestaat: Zodat wij van Rutte af kunnen komen, zodat wij Nederland weer vrij kunnen laten ademen, zodat corrupte politici als Mark Rutte, De Jonge, Kaag, Huisman & al hun vriendjes op het Binnenhof nóóit meer eeuwig de ruimte zullen krijgen om ons land leeg te zuigen en kapot te maken!


Daarom vechten wij (als énige partij in Nederland) er ook voor om de 2-TERMIJNENREGEL in te voeren! Dat betekent dat (als wij onze zin krijgen) geen enkele (minister-)president ooit nog meer dan 2 termijnen aan het roer van de staat mag krijgen in zijn/haar hele leven!


Dus géén eeuwige kabinetten meer, geen premierschap als het privédomein van slechts één man, geen "magische" herverkiezingen nadat je bent afgetreden, géén kabinet III, laat staan IV, maar je krijgt als minister-president slechts 2 x de kans en daarna ben je voor de rest van je leven klaar en over! Is dat geen goed idee? ( meer informatie over ons plan om de democratie te redden: https://democ.nl/volledig_programma/democratie)


Vind jij een beperking van 2-termijnen ook een goed idee dat onmiddellijk moet worden ingevoerd? Wil jij ook dat de 2-termijnenregel echt werkelijkheid wordt in de Nederlandse politiek? Geweldig! Wij ook!


Maar aangezien wij echt de énige partij zijn die deze termijnbeperking voor politici nastreeft, zal dit ook énkel en alléén gebeuren met de NRP stevig in de Kamer... Daarom is het nu belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat onze jonge partij groeit en bloeit door lid te worden van de NRP! Want als je ook gelooft dat het nog niet te laat is om onze Nederlandse democratie van de ondergang te redden en terug te brengen uit de waanzin van Rutte, dan is het tijd om lid te worden van de NRP! Word dus lid via www.democ.nl/wordlid. Want alleen samen kunnen wij onze democratie weer gezond maken.


Welkom bij de DP & tot snel!18 december 2021 | door E. van de DP

HET GROTE DILEMMA VAN BAUDET & DE FVD


De DP is gebouwd op het principe dat je eerlijk moet zijn. Vooral in de politiek. En dat Cancel Culture, de polarisatie van onze samenleving en het monddood proberen te maken van tegenstanders slechte, giftige ontwikkelingen zijn die absoluut geen plaats mogen hebben in de Nederlandse politiek! Helaas hebben wij gezien hoe Nederlandse politieke partijen zich herhaaldelijk schuldig hebben gemaakt aan deze verfoeilijke praktijken ...


Daarom hebben wij ook respect voor het feit dat dhr. Baudet de afgelopen twee jaar de énige politicus in de Tweede Kamer was die nog bereid was om kritiek te leveren op het coronabeleid van het kabinet van "demissionaire" Rutte . Wij zijn niet zo kleinzielig dat we andere mensen geen pluim kunnen geven als ze dat hebben verdient door voor hun principes op te staan, zelfs als ze op een aantal belangrijke punten (zoals hoe je de economie moet redden, of dat wij geloven dat discriminatie fout is ...) onze directe tegenstanders zijn!


Het is immers hoog tijd dat we de politiek minder kinderachtig en weer volwassen maken. Daar bestaat de DP voor! Dus een pluim voor dhr. Baudet voor het feit dat hij daadwerkelijk zijn mond heeft open durven doen... Is het echter genoeg? Nee. Duidelijk niet. De FvD heeft immers een fiks aantal grote problemen die hen ervan beletten om echte veranderingen waar te maken:


De afgelopen tijd heeft de FvD op een onhandige manier het spotlicht opgezocht door uitspraken te doen die bij véél Nederlanders in het verkeerde keelgat zijn geschoten; en die door vele kiezers als bewijs worden gezien dat de FvD te ver naar extreemrechts is doorgeschoten (of dit nu juist zo is of niet ... dat is nu het imago dat ze nu hebben). Of je dit nu eerlijk vindt of niet, of je het hier nu mee eens bent of niet, het feit is dat de FvD de politieke polarisatie van Nederland moedwillig heeft aangewakkerd. Met als resultaat dat zij NOOIT de brede steun zullen kunnen krijgen die een partij nodig heeft om de corrupte neoliberale Elite van "demissionaire" Rutte uit te kunnen dagen ... In andere woorden: Door de extremiteit op te zoeken en ervoor te kiezen om juist géén brede partij te zijn, heeft de FvD zichzelf in de voet geschoten en alle hoop op politieke verandering door middel van de FvD finaal de grond in geboord!


De FvD heeft een radicaal rechts & neoliberaal programma dat nog altijd leest alsof het de rechtervleugel van de VVD is. Dhr. Baudet is zijn politieke carrière ooit eens begonnen bij de VVD en die neoliberale manier van denken zie je nog altijd doorschemeren in zijn programma (o.a. in het heilige geloof in "totale vrijhandel" = "globalisme" in combinatie met de super-rechtse wens om Nederland van de wereld te isoleren door middel van potdichte grenzen). Met als resultaat dat de FvD daarom geen enkele aantrekkingskracht heeft voor meer gematigde & linksere kiezers die never nooit op een in hun ogen te rechtse partij zullen stemmen!


De DP gelooft echter niet dat je Nederland kunt regeren op basis van een puur rechtse of linkse ideologie. In plaats daarvan omarmen wij de beste ideeën van zowel links als rechts! In de praktijk betekent dat dat wij níét in het globalisme van "totale vrijhandel" geloven. Ook strijden wij tegen de Europese eenheidsworst van de EU en proberen wij Nederland weer onafhankelijk te maken. En wij geloven dat dit kan zónder ons land te isoleren van de rest van de wereld en zónder onze grenzen potdicht op slot te hoeven doen: Nederland onder eigen beheer, ja! Nederland geïsoleerd in de wereld, nee!


De FvD kent een gigantisch en publiek voltrokken verloop van leden; met de spectaculaire overloop van kernleden van de FvD als Van Haga, de verkettering van de eigen partij door leden van de Provinciale Staten en de oprichting van FvD-spinterpartijtje Ja21, heeft de FvD laten zien dat het een fundamenteel onstabiele partij is die voornamelijk op de persoonlijke aantrekkingskracht van dhr. Baudet steunt. Wat wij nodig hebben, is echter een brede, gematigde, open partij die voor iedere Nederlander (of in ieder geval: Zo veel mogelijk Nederlanders) openstaat en die niet leunt op het imago van de leider: Een echte, brede, inclusieve volksbeweging die in staat is om gezamenlijk op te treden tegen de misdadige onzin van Rutte & Co! Dat is waarom wij de NRP hebben opgericht!


Ondanks het feit dat dhr Baudet duidelijk geen fan van de koning is, heeft de FvD als partij geen mening of standpunt over het herstel van de Republiek. Het is simpel: Als je voor de nieuwe Republiek bent, ben je voor de NRP!


CONCLUSIE:

Hoewel de FvD de afgelopen twee jaar tot op zekere hoogte nuttig is geweest, is de aantrekkingskracht van deze té rechtse en té smalle partij onvoldoende om Nederland de sanering & renovatie te geven die ons land echt nodig heeft! De aantrekkingskracht van het zeer rechtse programma van dhr. Baudet & de FvD is simpelweg niet breed en aantrekkelijk genoeg om genoeg Nederlanders te overtuigen dat positieve verandering mogelijk is ... En dat is de reden waarom de FvD gefaald heeft!


Geloof jij echter ook dat Nederland een brede, inclusieve beweging nodig heeft, waarin wij ALLEMAAL samen kunnen werken om Nederland weer gezond en redelijk te maken? Ongeacht of je links of rechts bent? Ongeacht je afkomst of je kleurtje? Geloof jij ook in een breed, inclusief en onafhankelijk Nederland? Word dan nu lid van de DP, via www.democ.nl/wordlid.


Welkom & tot snel!

Wil jij kijken hoe de andere partijen uit de Nederlandse politiek zich verhouden tot de DP, ontdek het op https://democ.nl/Home/vergelijkjepartij.16 december 2021 | door E. van de DP

DE DP: WE DOEN HET VOOR DE VERANDERING


Ben jij dit kabinet ook spuugzat? Wil jij ook lid worden van een goed georganiseerde groep enthousiaste mensen die actief tegen dit autocratische onheilskabinet strijdt? Maar krijg je soms ook het gevoel dat de meeste Nederlandse "verzetsgroepen" op het internet niet helemaal eerlijk zijn, maar enkel voor het geld bestaan, als een excuus van snelle jongens en meiden om fondsen in te zamelen van mensen die ondertussen aan het einde van hun Latijn zijn?


Als je ook de brandende wens voelt om terug te vechten tegen dit asociale kabinet, maar anonieme internetgroepjes en vage online-advocaten wantrouwt, dan is de NRP helemaal voor jou!


Wij zijn een transparante, bereikbare en brede organisatie bemand door 100% vrijwilligers: Wij doen het niet voor het geld, maar voor de verandering! Voor onze idealen van vrijheid, keuze, verantwoordelijkheid in de politiek en een gezonde en onafhankelijke Nederlandse Republiek!

Onze idealen gaan altijd voor! De Nederlandse kieswet eist echter dat wij betalende leden hebben. En daarom hebben wij JOU nodig! Lidmaatschap van de NRP is echter makkelijk, effectief én niet duur: Vol lidmaatschap kost slechts 20 euro per jaar! En zelfs 9 euro per jaar als je student, leraar, soldaat, jonger dan 20 of +65 bent! Heb jij geen 20 (of maar 9) euro over voor een betere toekomst voor Nederland?


Nog niet 100% overtuigd om lid te worden? Je bent enthousiast over onze missie om de Nederlandse politiek weer gezond, breed en redelijk te maken, maar je twijfelt nog om je definitief in te schrijven dan geen nood: Dan kun je ook GRATIS lid worden!


Wij doen dit immers NIET voor het geld, maar voor een ECHTE VERANDERING in Nederland op basis van onze idealen: Een Redelijk Alternatief!

Word daarom vandaag al lid van de NRP, op www.democ.nl/wordlid (of neem anders contact met ons op via info@democ.nl)


Welkom bij de DP, en tot snel!14 december 2021, aangepast 25 augustus 2021 | door E. van de DP

EEN SLECHTE DAG VOOR NEDERLAND


Vandaag is een slechte dag voor Nederland: Na 11 maanden doen alsof hij "demissionair" was, heeft Mark Rutte nu toch zijn 4e kabinet geregeld. Dit komt niet als een verrassing. Wij wisten allemaal dat het eraan zat te komen. Maar toch is het nog een schande voor de Nederlandse politiek.


Het kabinet Rutte IV is vandaag dus aangekondigd:


😡 Ondanks het feit dat Rutte III in schande is gevallen vanwege de leugens die Mark heeft verteld tegen de Tweede Kamer over de discriminerende praktijken van de Belastingdienst die zijn kabinetten meer dan 10 jaar lang door de vingers hebben gezien ...


😡 Ondanks het feit dat de coalitiepartijen al 11 maanden deden alsof ze niet uit de formatie konden komen, als rookgordijn voor het feit dat ze een heel jaar lang gewoon lekker door wilden regeren zonder verantwoordelijkheid toe nemen voor de vele crises die ze zelf hebben veroorzaakt ...


😡 Ondanks het feit dat de coalitiepartijen ondertussen op slechts 10% steun van de bevolking kan rekenen, wat betekent dat 90% van de Nederlanders Mark & Co liever kwijt dan rijk is ...


😡 Ondanks het feit dat Kaag & haar D66 eerder dit jaar volmondig hadden beloofd dat ze NOOIT meer met Rutte en de VVD in hetzelfde bootje zouden stappen. Maar nu blijkt dat een belofte van D66 wéér niks waard is. Hoe voorspelbaar ...


😡 Ondanks het feit dat de Christenunie ook had gezegd dat ze NOOIT met Rutte en de VVD meer samen zouden werken. Maar ook voor deze "christenen" zijn het woorden in de wind gebleken ...


😡 Ondanks het feit dat het nieuwe akkoord dat deze collaborerende partijen hebben beklonken ongelofelijk ongeïnspireerd, nietszeggend en inhoudelijk zwak is:


👉 Met veel geld voor het "klimaat" (👉 maar geen cent voor échte milieubescherming) en 👉 lippendienst aan onderwijs & zorg,  👉 zonder enige aandacht te schenken aan de structurele problemen die ons land plagen, zoals  👉 het algemeen gebrek aan vertrouwen in onze democratie, 👉 de problemen met de diep corrupte en ondemocratische EU,  👉 geen reële investering in zorg & onderwijs (vergeet niet dat Rutte & Co tégen loonsverhoging voor zorgpersoneel stemden!),  👉 het meetbaar functieverlies van de Nederlandse taal in onderwijs & wetenschap,  👉 geen investering in Nederlandse taal & cultuur,  👉 geen aandacht voor de racisme & discriminatie die onder Rutte zo welig tiert,  👉 geen aandacht voor heropbouw van onze economie en  👉 het gevaar dat schuilt in het feit dat wij industrieel en economisch totaal afhankelijk zijn van communistisch China,  👉 geen oplossing (of zelfs maar aandacht) voor de huidige mega-inflatie van de euro,  👉 voor de uit de pan rijzende prijzen voor voedsel,  👉 geen ideeën voor de hard nodige restauratie van onze falende rechtsstaat ...  👉 En de lijst is gaat maar door! 🤯


Maar Rutte & zijn collaborerende partijen (VVD, D66, CU & CDA) hebben voor al deze kritieke problemen waar wij nú een oplossing voor moeten vinden (voordat het te laat is!) geen greintje interesse laten zien ...


Hoe kan het in vredesnaam dat Nederland zó ver is gezonken? Dat de meest impopulaire, ongeliefde, verfoeide politicus ooit in de geschiedenis van ons landje, een man wiens laatste kabinet is gevallen omdat hij heeft gelogen over het discriminerend beleid van zijn eigen overheid, een man wiens naam ondertussen een scheldwoord is geworden, een premier die ons recht in de camera keek en ons zei dat wij "onze bek moesten houden", een man die de andere kant opkeek toen een vliegtuig vol met Nederlandse gezinnen boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten en niets deed, een man die zo ongelofelijk véél fouten heeft gemaakt, dat deze enge, slechte, kwaadaardige, immorele, kortzichtige man nu tóch weer de "grote leider" van Nederland is geworden?


DIT MOET OPHOUDEN! Maar de heerschappij van Mark Rutte en zijn corrupte en schijnheilige elite zal enkel en alleen gebroken kunnen worden als wij allemaal bereid zijn om effectief samen te werken. Daarom roepen wij u vandaag allemaal op: Als je nog niet lid geworden bent, word dan a.u.b. vandaag nog lid van de NRP via www.democ.nl/wordlid. Omdat verandering hard nodig is, nu meer dan ooit. Een duurzame, brede verandering naar een Redelijk Alternatief voor Nederland! 🇳🇱 🇳🇱 🇳🇱 🇳🇱 🇳🇱 🇳🇱 🇳🇱 🇳🇱 🇳🇱 🇳🇱


Bij voorbaat dank.


#DP 👉 #stemnrp voor de #renovatie van de #politiek van #nederland, want #ruttemoetweg uit het #kabinet 👉 info: DP 🇳🇱  Democratische Partij13 december 2021 | door E. van de DP

EUROPEES SHOWCONGRES KONDIGT DE EUROPESE FEDERATIE AAN


Op deze pagina hebben we al eerder bericht over de aankondiging van de eurofanaticus Verhofstadt (die 1 van de 6 voorzitters van de "Conferentie over de toekomst van Europa" is) waarin hij op twitter praktische de "Europese federale republiek" uitriep ...


Dit klinkt misschien als het betekenisloos geblaat van een corrupte EU-politicus die vanuit zijn ivoren toren de bomen niet meer door het bos kan zien, maar is dat het wel?


EU-FEDERATIE = HET EINDE VAN NEDERLAND

Het feit dat een van de voorzitters van dit showcongres (want dat is het: de uitkomst stond van te voren al vast) publiekelijk de overwinning kraait en aangeeft dat de EU wat betreft de leden van deze conferentie (dat gedomineerd wordt door het Europees parlement) omgetoverd moet worden tot een federale eenheidsstaat met internationale verkiezingen, is een opmerkelijk nieuwsfeit dat meer aandacht in de pers verdient dan het nu krijgt. Aangezien het begin van deze "Europese federatie" namelijk het einde betekent van Nederland...


Zo simpel is het nu eenmaal: Je kunt niet én een onafhankelijk Nederland én een Europese federatie tegelijkertijd hebben. Het is óf het een, óf het ander...


HET EINDDOEL VAN DE EU = HET EUROPESE RIJK

Nu is Europese eenwording altijd al het einddoel geweest van de EU. Maar het feit dat de EU dit nu zelf ook duidelijk aankondigt, is een trieste mijlpaal. Dat deze voorbarige aankondiging (dit had immers pas in 2022 moeten gebeuren) niet enkel een fantasie van de fanatieke Verhofstadt is zien we nu ook in deze aankondiging van Democracy International waarin wordt aangekondigd dat "200 uit 800 willekeurig geselecteerde burgers voorstellen zullen schrijven", waaronder: een Europese federatie met transnationale lijsten ...


Je kunt je echter afvragen:

 • Wie zijn deze "geselecteerde" burgers?
 • Hoe willekeurig geselecteerd zijn ze, als het 200 uit 800 uit 400 miljoen ( = de bevolking van de EU) burgers zijn die de toekomst van de EU vorm mogen geven?
 • Hoeveel van deze burgers zijn eurosceptisch?
 • Hoeveel Europese burgers wisten zelfs dat dit congres het afgelopen jaar aan de gang was en dat zij zich (in principe) hiervoor in konden schrijven? (Wist JIJ hiervan?)
 • Hoeveel kritische burgers hebben werkelijk de kans gekregen om hun stem te laten horen?
 • Kortom: Hoe eerlijk en democratisch was deze Conferentie over de toekomst van Europa eigenlijk?


Dat zijn legitieme vragen ... Aangezien het al is gebleken dat de enige "burgers" die zijn uitgenodigd om mee te mogen doen burgers zijn die zelf fanatiek in Europese eenwording geloven. Voor een kritische noot is er geen ruimte. Om het nog gekker te maken komen vele van deze pro-EU "burgers" niet eens uit Europa, maar van buiten de EU.


De waarheid is dat de EU is opgericht om een Europese superstaat te creëren, ongeacht wat de Europeanen daar zelf van vinden; en nu ziet het EP hun kans schoon om hun onzalige plan voor een Europees Rijk erdoorheen te drukken, aangezien onze democratie ondertussen volledig in handen is van mensen die niet begrijpen waarom vrijheid, keuze en inspraak eigenlijk belangrijk zijn.


DE EUROPESE SOVJETUNIE

Maar zitten wij wel te wachten op een sovjet-achtige, pseudodemocratische Europese Federatie? Een superstaat die gerund wordt door sommige van de meest corrupte politici ter wereld? Een continentale eenheidsstaat onder leiding van ongekozen en leugenachtige autocraten als Von der Leyen en Michel? Met een Europees leger dat onder het bevel staat van een ongekozen "transnationale" (lees: Duitse) Europese president?


NEE, NOOIT, NEVER, NEIN, NJET! Daarom is het nú belangrijker dan ooit om terug te vechten! Om samen te komen, om nieuwe 2e Kamerverkiezingen af te dwingen, om de huidige politieke elite van Rutte & Co uit de Kamer te knikkeren, om een brede beweging op te bouwen die ons vertrek uit de EU & de euro werkelijkheid kan maken! Daarom is het belangrijk om nú lid te worden van de #DP! Via www.democ.nl/wordlid


#NRP #Ruttemoetweg #EUmoetweg #NEXIT #Gulden8 december 2021 | door E. van de DP

INFLATIE: EURO IN VRIJE VAL


In deze tijd van politieke corruptie, mensenrechtenschendingen door onze eigen regering en de crash van de democratische rechtsstaat is het soms makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien en te vergeten dat er ondertussen ook nog andere serieuze problemen spelen.


Eén van de belangrijkste en gevaarlijkste hiervan heb je ondertussen echter al in je eigen portemonnee kunnen voelen: Superinflatie.


Wat is inflatie ook alweer? Juist: De prijzen gaan omhoog, de waarde van de munt (in dit geval: De euro) gaat omlaag. Het zal je niet ontgaan zijn dat je boodschappen ondertussen een stuk duurder zijn geworden; en dat je een stuk minder kunt krijgen voor hetzelfde geld. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat de waarde van de euro op dit moment sterk in waarde aan het dalen is: Inflatie!


Deze waardedaling van de eenheidsmunt is ondertussen al zo scherp en merkbaar dat er verschillende bronnen in de financiële wereld al waarschuwen dat de euro in vrije val is.


Dat de situatie ernstig is, bewijst de voorzitter van de Europese Centrale Bank (aartsglobalist Christine Lagarde) die eerst ontkende dat er inflatie was, daarna toegaf dat er inflatie is, maar zei dat dit "zeer tijdelijk" zou zijn, daarna toegaf dat het "langduriger" zou zijn en pas in 2022 op zou houden; en nu heeft toegeven dat ze eigenlijk niet weet wanneer de munt weer in waarde zal toenemen ... Kortom: De ECB weet dat de situatie fout gaat, maar niet wat ze eraan moeten doen ...


WAAR WORDT DEZE INFLATIE DOOR VEROORZAAKT?


Er zijn verschillende oorzaken. Maar er zijn er een aantal die met kop en schouders boven de rest uitsteken als de "hoofdschuldige". De belangrijkste veroorzakers van de huidige inflatie zijn:

👉 de 2-jaar lange lockdowns, reisrestricties en andere beperkende maatregelen, die de mondiale logistieke keten compleet kapot hebben gemaakt. Hierdoor is de prijs van producten omhoog gegaan, die door de verkoper wordt doorberekend aan de klant. Kortom: Lockdowns maken het leven duurder. Simpel.

👉 De decennialange Europese neoliberale economische politiek waarin de Europese markt volstrekt en compleet afhankelijk is gemaakt van fabrieken in China. Nu China moeite heeft met leveren, ontdekken wij in Europa dat wij zelf niet meer in staat zijn om zelf producten te produceren en onze eigen economie drijvende te houden. Door het gebrek aan kritieke technologie in Europa (zoals halfgeleiders voor computerchips) moeten er extra kosten gemaakt worden, die ook aan de klant doorberekend worden

👉 De rollende geldpersen van de ECB. Een belangrijke drijver van inflatie is simpelweg de hoeveelheid geld die er beschikbaar is, volgens een eenvoudige vergelijking, als volgt: meer geld = minder waarde. In het verleden hebben wij al kunnen zien wat er gebeurd als een regering besluit om de schatkist te spekken door gewoon extra geld te drukken: Hyperinflatie. Denk aan de vooroorlogse Duitse Mark, of de Zim-Dollar, waar één brood één miljard kostte ...


Maar dat zou de EU toch nooit doen, toch? Helaas heeft de ECB de persen het afgelopen jaar laten rollen, om de euro's aan te maken die nodig zijn om de 860 miljard euro te financieren die de EU dit jaar op de financiële markt heeft geleend! Kortom: De EU leent het grootste bedrag dat ze ooit hebben geleend, 860 miljard euro! En maken hun eigen geld om het te kunnen lenen ... Pure waanzin en een perfecte manier om een financiële meltdown te creëren.


Deze 860 miljard euro heeft de EU trouwens nodig om haar "groene & digitale transitie" te financieren. Maar waar moet het geld vandaan komen om deze lening mee af te betalen, aangezien Europa blut is? Simpel, zegt het Europees parlement: De EU moet directe belastingen gaan heffen!


Een lening van 860 miljard euro, die onze kleinkinderen voor ons af zullen moeten betalen ... Een schoolvoorbeeld van Europese onverantwoordelijkheid.


HET ANTWOORD:

Maar wat kunnen wij hier aan doen? Is er wel iets wat wij hieraan kunnen doen? Zeker wel!


Om te beginnen kunnen wij weer de controle over onze eigen economie nemen. Deze inflatie wordt grotendeels veroorzaakt door de monetaire onverantwoordelijkheid van de EU & ECB in combinatie met onze complete afhankelijkheid van Aziatische industrie om ons te bevoorraden. Als je het probleem analyseert, is de oplossing simpel:


👉 Dump de Euro en terug met de Gulden. Zo kunnen wij weer controle krijgen over onze eigen officiële munteenheid, in plaats van dat wij dit overlaten aan de eurocraten van de ECB.

👉 Stop de neoliberale economische politiek van de VVD, D66, EU & Co. Dat betekent dat de totale uitverkoop van de Nederlandse economie van de afgelopen decennia teruggedraaid moet worden, te beginnen met Reshoring: Het terug naar huis halen van Nederlandse industrie. Oftewel: Het terug naar huis halen van Nederlandse industrie en onze eigen industriële en hoogtechnologische capaciteit weer opbouwen, in eigen land.

👉 NEXIT. De EU is rampzalig gebleken, zowel op economisch, democratisch, politiek, juridisch, monetair, militair gebied en meer... Door de EU te verlaten kunnen wij weer het verantwoordelijk bestuur over ons eigen land terugnemen, in plaats van de Nederlandse politiek aan corrupte en ongekozen bureaucraten uit Brussel & Frankfurt over te laten.


Daarom is het bestaan van de DP belangrijk! Omdat wij de énige gematigde, redelijke partij zijn die nog in intelligent debat gelooft en die open staat voor zowel links als rechts; én die tegelijkertijd nog voor Nederlandse economische en politieke onafhankelijkheid is! 🇳🇱


Wij beseffen dat inflatie en de dramatische neusduik van de Euro een lang en ingewikkeld verhaal is 🤔 maar het is niettemin belangrijk om te weten, omdat iedereen het elke dag weer in zijn en haar portemonnee voelt!


Dat is de toegevoegde waarde van onze partij, de DP: Omdat wij als enige partij in Nederland een goed doordacht economisch alternatief presenteren voor de hernieuwde economische groei van Nederland, die (in tegenstelling tot de VVD, D66, CDA, PVV, FvD, Volt enzovoort ...) níét op de neoliberale dwanggedachte van "de totaal open markt" gebaseerd is 🤑


✔ Geloof je dat economische groei in Nederland nog mogelijk is? ✔ Geloof je dat de jarenlange uitverkoop van de economie door de neoliberale Kamer een rampzalig slecht idee is? ✔ Geloof je dat Nederland in staat moet zijn om economisch zelfvoorzienend te zijn? ✔ Word dan vandaag nog lid van de NRP (www.democ.nl/wordlid) en dan bouwen wij samen de Nederlandse economie weer op!  🇳🇱


#NRP voor een gezonde #economie in #nederland, door #onafhankelijkheid, #gulden en #reshoringVASTGEZET BERICHT:


29 september 2021, aangepast 25 augustus 2022 | door E. van de DP

WELKOM BIJ DE DEMOCRATISCHE PARTIJ


Een nieuwe partij die strijdt voor democratie, vrijheid, persoonlijke keuze en de Republiek! Een paar grondregels;


De DP is breed, met linker- en rechtervleugels. Cancel Culture bestaat hier niet. Vrije discussie is belangrijk. Maar we blijven vriendelijk en beleeft tegen elkaar!


De DP heeft een programma. Voor meer informatie, zie hier. Het heeft geen zin om ideeën voor te stellen die lijnrecht tegen het programma inlopen (zoals bijvoorbeeld 'om de koning tóch te behouden' of 'een vaccinatieplicht invoeren'). De DP is gematigd en breed. Dus geen extreemrechtse of ultralinkse ideologieën. Vergeet niet: We doen het samen voor Nederland!


WELKOM BIJ DE DP

Ben jij ook een "demissionair" kabinet zat dat maar niet wil verdwijnen?

✔ Begrijp jij ook niet hoe Rutte nog het land bestuurt nadat hij in schande af moest treden?

✔ Ben jij ook een politieke wees die zich bij geen enkele partij thuisvoelt?

✔ Vind jij vrijheid en persoonlijke keuze belangrijk? En begrijp je niet waarom de Kamer zo stil is op dat gebied?

✔ Vind jij dat vaccinaties nooit gedwongen (of zelfs opgedrongen) mogen worden?

✔ Begrijp jij ook niet waarom wij geen werkende grondwet hebben? En wil jij daar iets aan doen?

✔ Vind jij dat een koning die op vakantie naar Griekenland gaat terwijl de rest van het land thuis moet blijven het niet verdient om koning te zijn?

✔ En dat het niet oké is dat de staat zijn privépaleis voor 68 miljoen (!) euro verbouwt terwijl er verderop in Den Haag al 10 jaar chronische woningnood heerst?

✔ Heb jij ook moeite met de ultralinkse, extreemrechtse en globalistische partijen in de Kamer?

✔ En wil jij ook iets doen aan alle andere problemen waar Nederland mee heeft te kampen, maar waar de regering niets aan wil doen?


 Dan ben je welkom bij de DP! 


DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //  

© 2022 | DEMOCRATISCHE PARTIJ | INFO@DEMOC.NL

REDELIJK ALTERNATIEF ...

DP

DEMOCRATISCHE PARTIJ | DP