editie april 2022

// HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE |

lees hier het laatste nieuws & opinie van de DP

Altijd het laatste DP nieuws recht in je inbox?

Neem dan een gratis en vrijblijvend

abonnement op onze nieuwsbrief:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE


 
 

VIDEO'S DIE

ER TOE DOEN:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE // EDITIE APRIL 2022

DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //  


15 april 2022 | door E. van de DP

DE DOOD VAN MINISTERIËLE VERANTWOORDELIJKHEID: HOE BESCHADIGDE MINISTERS GEWOON DOORMODDEREN


Één van de dingen die het eindeloze kabinet Rutte kenmerkt (naast de economische ineenstorting die Ruttes neoliberale politiek heeft veroorzaakt) is het feit dat ministeriële verantwoordelijkheid niet meer lijkt te bestaan.


Immers, het valt ondertussen op dat de ene na de andere bewindsvoerder in opspraak komt door zijn belangenverstrengelingen, corruptie, domme uitspraken, criminele activiteiten of puur en simpel wanbeleid, maar dat hier nooit enige consequenties aan verbonden zijn voor de onbetrouwbaar gebleken minister.


Denk aan minister van politie & justitie Grapperhaus wiens taak het was om zowel een totale mondmasker- en 1,5-meterplicht als een samenscholingsverbod in de gemeenschap af te dwingen, maar er zelf totaal geen probleem in zag om zijn eigen regeltjes te overtreden door een gigantisch, ongedwongen huwelijk te organiseren, waarbij de coronaregeltjes eventjes niet nodig bleken te zijn …


Of denk aan minister van financiën Wopke Hoekstra die zich als 1e Kamerlid jarenlang sterk maakte in zijn “oorlog tegen fraude” terwijl hij tegelijkertijd belasting ontdook via vage offshorebedrijfjes in de Bahama’s …


Of denk aan vice-premier Kaag, die als Nederlandse politica actief lid blijkt te zijn van het globalistische veelverdienersclubje World Economic Forum, een organisatie die zij zelf beschreef als een “discussieclubje” maar die het, in hun eigen woorden, tot doel heeft gesteld om “zoveel mogelijk regeringen te infiltreren”…


En laten we natuurlijk niet de Minister-President zelf vergeten: Die af moest treden omdat hij tegen de Kamer heeft gelogen over de criminele activiteiten van de Belastingdienst, een treurige saga die ondertussen bekend staat als de Toeslagenaffaire. Het feit dat hij decennialang openlijk racistisch beleid heeft toegestaan bij verschillende overheidsinstanties (inclusief de Belastingdienst en IND) wat heeft geleid tot het openlijk geld aftroggelen van Nederlandse burgers door de Belastingdienst, was slechts een ongemakkelijk detail voor hem in deze hele smerige, on betamelijke affaire.


En dan hebben we nu óók nog ex-minister van Volksgezondheid nu minister van Onderwijs De Jonge, die eerder al zijn twijfelachtige betrouwbaarheid liet zien tijdens de CDA-lijsttrekkersverkiezing, waarbij de tegenkandidaat (Omtzigt) een SMSje van de stemcomputer kreeg om hem te bedanken voor zijn stem voor De Jonge; en waarvan nu blijkt dat hij (net zoals zijn baas) tegen de Kamer heeft gelogen over het feit dat hij zijn maat Sywert een miljoenendeal in mondkapjes toe had geschoven. Nóg een zaak waar hij zich wanhopig uit probeert te wurmen met slappe excuusjes. Het feit dat De Jonge de motie van wantrouwen ter nauwer nood heeft overleeft, komt enkel en alleen omdat de coalitiepartijen van het kabinet Rutte hem beschermen. Soort zoekt soort; en corrupte politici houden elkaar de hand boven het hoofd.


In een gezonde democratie, echter, zou De Jonge (laat staan Rutte, Grapperhaus of Huisman) dit niet hebben overleefd.


In een gezonde democratie, immers, bestaat er zoiets als ministeriële verantwoordelijkheid. Dat betekent dat een door corruptiepraktijken beschadigde minister niet gewoon door kan blijven modderen, maar verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn daden door op te stappen.


HET SLECHTE VOORBEELD

Mark Rutte heeft echter het verkeerde voorbeeld gegeven. Hij heeft immers duidelijk aangegeven dat wat hem betreft een politicus het recht heeft om eeuwig aan te blijven – zelfs als niemand hem meer vertrouwd door zijn immorele, onethische en ronduit criminele acties. En zijn onderlingen, zijn ministers, volgen zijn voorbeeld, waardoor wij een minister van Politie & Justitie hebben die zelf de regels overtreedt, een minister van Financiën die zelf een belastingontduiker is, een minister van Volksgezondheid die winst boven gezondheid stelt, een vice-premier die het Nederlandse landsbelang ondergeschikt vindt aan dat van Brussel en Davos en een minister-president die in zijn eigen woorden vindt dat je “je bek maar moet houden” omdat hij geen belang hecht aan democratie, eerlijkheid, moraliteit, verantwoordelijkheid of zelfs de staat van de Nederlandse economie.


HET COLLECTIEF VERRAAD VAN DE COALITIE

Geen enkel lid van het huidige kabinet verdient het om ons land te leiden. Hoeveel aangeschoten ministers hebben wij nog nodig voordat we toe willen geven dat dit kabinet collectief verraad heeft gepleegd? Rutte en zijn vriendjes hebben de afgelopen decennia duidelijk laten zien dat zij niet bij machte zijn om Nederland economisch en politiek gezond te houden. En die onmacht en desinteresse van de Regenten van Nederland wordt veroorzaakt door het feit dat zij geen enkele principes hebben die verder gaan dan persoonlijk gewin. Dát is waar de VVD, CDA, D66, CU en PVV werkelijk voor staan: "Jouw geld is van ons. En je moet je bek maar houden."


ECHTER. Hier gaan wij wat aan doen! Want wij vinden dat Nederland geleid moet worden door de Nederlanders zelf, door mensen die daadwerkelijk weer hart hebben voor Nederland! Daarom is het tijd voor een nieuwe generatie Nederlandse volksvertegenwoordigers in de Kamer en het kabinet, die wél Nederland vooraan willen zetten. Wordt hij hier een van?


Word nu lid van de DP en maak het verschil!

DEEL DIT ARTIKEL: ARTIKELLINK


Willem Sorm op LinkedIn:

Omtzigt vóór mondkapjes in permanente wet!

Luister en huiver wat Pieter Omtzigt hier verkondigt vanaf 4m10s en zo voorsorteert op een MONDKAPJESPLICHT in een PERMANENTE WET:


“Ik kan instemmen met een aantal van deze dingen in een wat meer permanente wet op te nemen. Ik denk dat als het coronavirus weer oplaait dat het handig is dat je mondkapjes, een bepaalde afstandsnorm en goede ventilatie verplicht stelt.”


Omtzigt vertelt hier hij dat hij het “handig” zou vinden als er straks bij de eerste de beste snotneus een permanente wet ligt die dan een algemene mondkapjesplicht en ‘social distancing’ regelt.


Kijk dan ook even verder vanaf 7m35s als hem tijdens een terechte interruptie wordt gevraagd naar een onderbouwing van het nut van zo’n mondkapjesplicht. Omtzigt probeert daar dan plots over te schakelen op “medische mondkapjes” en denkt de praktijk van Jan en Alleman in de supermarkt te kunnen vergelijken met hoe een getrainde arts op de IC met professionele beschermingsmiddelen omgaat.


Het is bijna plaatsvervangend pijnlijk om te zien hoe zwak de beste man hier debatteert en hoezeer hij nog steeds vastzit in tunneldenken.


Hoe dan ook: Omtzigt pleit voor een permanente wet die een algemene mondkapjesplicht regelt voor tijdens het snottebellenseizoen. Eens een CDA-er, altijd een CDA-er zullen we maar zeggen.


Ik snap al die Omtzigt-fans niet. U wel?

https://youtu.be/o7Ix6FDnn54


Iemand schreef: "Omzigt is wel uit het CDA, maar het CDA niet uit Omzigt", da's waar, helaas.


Het jammere is dat heel veel Nederlanders nog geloofde dat hij aan de juiste kant stond: vóór vrijheid en eigen keuze. Nu laat hij zijn ware CDA-kleuren toch weer zien... Da's jammer, maar da's wel het structurele probleem van de 2e Kamer: dat er geen enkele oppositiepartij is die niet op de een of andere manier gecompromiteerd is en wier geloofwaardigheid niet is aangetast door een of andere domme beslissing, het aannemen van buitenlandse financiering (wat een categorie is waar ironisch genoeg zowel D66, Volt als FvD in valt ) of schijnheiligheid (zoals Omzigt hier weer aantoont) ... Als er ooit nood was aan een partij die wél bereid is om principieel te blijven en consistent ethische politiek te voeren #DP


www.democ.nl

DEEL DIT ARTIKEL: ARTIKELLINK5 april 2022 | door E. van de DP

DE OORLOGSWINSTEN VAN EUROPESE ENERGIEBEDRIJVEN

"Ondanks sancties van Europa én dreigementen van Poetin: Russisch gas blijft voorlopig veelvuldig naar Europa stromen | VRT NWS: nieuws" https://www.vrt.be/.../russisch-gas-blijft-naar-europa.../


Iets om over na te denken De prijzen van gas & elektriciteit gaan door het dak "vanwege de oorlog in Oekraïne" is het officiële excuus. Maar tegelijkertijd hebben meerdere officiële kanalen (inclusief Europese regeringsmedia en ministers van verschillende Europese landen) bevestigd dat er vandaag de dag écht geen tekort aan gas bestaat in Europa. In de woorden van de Belgische minister van Energie: "het gas stroomt zoals normaal".


Om precies te zijn, met deze plotselinge koudegolf heeft Europa zelfs meer Russisch gas dan ooit tevoren opgekocht! Waarom exploderen de prijzen van gas en elektriciteit dan in Europa? Simpel: omdat de Europese energiebedrijven besloten hebben dat winst belangrijker is dan mensen. Omdat ze een slaatje willen slaan uit de oorlog. Het zijn oorlogsprofiteurs. Zo simpel is het


En de reden waarom ze dat doen is omdat er geen echte openbare nutsbedrijven meer bestaan in Europa. Laat staan Nederland! Alles is geprivatiseerd. Dat is nu eenmaal de hoge prijs die we nu moeten betalen voor het neoliberale economische beleid dat de heersende elite van Europa de afgelopen dertig jaar heeft opgelegd. Ga het lijstje maar af:


 • DAF Verkocht aan PACCAR uit de VS
 • Fokker Opgesplits en in delen in de uitverkoop gegooid (en o.a. gekocht door Boeing)
 • Energiebedrijven Verkocht aan internationale conglomeraten zoals ENI, ION en Vattenfall
 • Busbedrijven Verkocht aan Connexion uit Frankrijk
 • KLM Verkocht aan Air France
 • Haven van Rotterdam Verkocht aan Swissport
 • Defensie Overgeleverd aan de VS; immers: Geen geld voor tanks maar wel miljarden voor de F35 Joint Strike Fighter?!
 • Shell Vertrokken uit Nederland; overgelopen naar "Brexit" VK
 • Unilver Idem dito ...
 • AH / Ahold Verkocht aan Delhaize, dus nu Belgisch
 • De Nederlandse pers Voor 99% verkocht aan DPG & Mediahuis uit België
 • Moeten we nog doorgaan?


Dat is het resultaat van het economisch liberalisme van de VVD en hun Grote Leider Mark Rutte: De totale uitverkoop van de Nederlandse economie!

Als gevolg van deze krankzinnige economische theorie waarvan ondemocratische Europese "leiders" als Von der Leyen in Brussel en Mark Rutte in Nederland de grootste aanjagers en cheerleaders zijn, is de overgrote meerderheid van onze openbare nutsbedrijven ondertussen geprivatiseerd, omdat geld belangrijker is geworden voor onze politici dan mensenlevens. Uiteindelijk betekent dit dat Nederlandse nutsbedrijven en vitale industrieën zijn uitgekleed, gestript en verkocht aan buitenlandse conglomeraten, die uiteindelijk het eigendom zijn van internationale hedgefondsen zoals Blackrock, en die vervolgens in Nederland zijn gesloten en zijn verplaatst naar China, Rusland, India en de VS. Waar arbeid immers véél goedkoper is omdat mensen er (vrijwel) geen rechten hebben. En nu zien we wat het onvermijdelijke gevolg is van het EU-beleid van "totale liberalisering": Nederland is niet in staat om in onze eigen stroom, warmte, industrie of zelfs militaire bescherming te voorzien. Dat is allemaal uitbesteed. Geoutsourced ... En in de rest van Europa is het al niet veel beter.


Wie heeft hier schuld aan? Europa's neoliberale elite! En in Nederland wordt die vertegenwoordigd door onze eigen dictator Mark - die 14 jaar lang de Nederlandse economie heeft uitgekleed - en zijn handlangers, zoals de leugenaar De Jonge, de belastingontduiker Huisman, de hypocriet Grapperhaus en het WEF-lid Kaag, die samen hard hebben gewerkt om Nederland 100% afhankelijk te maken van buitenlandse totalitaire machten, zoals Rusland, de VS, communistisch China en de totaal ondemocratische Europese Commissie.

Mark Rutte is kwaadaardig. Het kabinet is anti-Nederland. Dat is de waarheid. Zo simpel is het.

Maar is dit echt wat we willen voor de toekomst van Nederland? Meer buitenlandse afhankelijkheid? Zeker weten van niet!


Daarom moeten we nu zoveel mogelijk mensen in Nederland verzamelen die nog wél echt een zier om Nederland geven; en die ook daadwerkelijk nog om Europa geven (en dat is niet hetzelfde als de EU!) en die hun portemonnee minder belangrijker vinden dan een Nederland dat weer onafhankelijk en vrij wordt!


Daarom moeten we vechten voor een vrij, democratisch en onafhankelijk Nederland: Geen corrupt koninkrijk meer, maar een nieuw begin!


Ook betekent dat dat we een nieuw en ander soort Europese Unie moeten bedenken, één die WEL werkt voor Nederland én voor Europa: Zodat wij weer in een Europa kunnen wonen dat gebasseerd is op vrijheid en vrijwillige samenwerking, niet de gedwongen "solidariteit" van de Commissie. En als dat betekent dat wij eerst uit de EU moeten stappen, wel, moet dat niet ONZE keuze zijn?


Maar wat denk JIJ dat we moeten doen om Nederland weer vrij en zelfvoorzienend te maken? Laat het weten, we horen je graag!


DEEL DIT ARTIKEL: ARTIKELLINK03 april 2022 | door E. van de DP

HOE CORRUPT IS EN ONEERLIJK IS DE EU EIGENLIJK?

In 2021 wisten we eigenlijk al dat de EU een probleem heeft wat betreft wat betreft onze "Europese democratie". En nu bewijst de sluikse "herverkiezing" van Michel wat we toen al lang wisten.


Ook wisten we vóór de oorlog in Oekraïne al dat de Nederlandse defensie totaal kapot gemaakt was. En nu is de Nederlandse regering ook eindelijk wakker geworden ...


Dit wisten wij allemaal al. Dit is oud nieuws. Het feit dat de politici die de dienst uitmaken in Nederland & Europa (zoals Rutte, Von der Leyen & Michel) nú pas langzaam in beginnen te zien dat er een probleem is, demonstreert hoe onwaarschijnlijk ongeschikt ze zijn voor hun ambt. Wat een verrassing ...


Kijk deze video uit november 2021, die alvast uitlegt hoe corrupt de EU-elite is, hoe afhankelijk Nederland is van de Amerikaanse oorlogsindustrie (en waarom wij niet ons eigen materieel bouwen?), hoe wij een open Europa kunnen houden zónder EU-corruptie, en wat wij kunnen doen om Nederland weer onafhankelijk te maken https://youtu.be/fh_LMiiYYRw


Vergeet niet te delen, want tegenstrijdige, kritische opinies zijn nu belangrijker dan ooit! En vergeet niet lid te worden van de DP op www.democ.nl/wordlid


DEEL DIT ARTIKEL: ARTIKELLINKWAARD OM TE HERHALEN: DIRECTE DEMOCRATIE ALS TEGENGIF TEGEN EUROPESE ACHTERKAMERTJES


Soms is het het waard om meer aandacht te geven aan een conversatie, zoals ons antwoord op een vraag hoe wij de achterkamertjes in Brussel te lijf willen gaan en de democratie weer terug willen brengen naar Europa, ter illustratie van onze strijd die wij voeren voor méér écht directe democratie, zowel in Nederland als Europa:


Inderdaad: De achterkamertjes tieren welig in Brussel. Zou het daarom niet fantastisch zijn als Nederlanders ZELF zouden mogen kiezen wat wij van Europa willen? (en dat geldt trouwens ook voor de rest van Europa!) Directe democratie in plaats van hypocrisie; alleen op deze manier kunnen wij een nieuwe vorm van effectieve en vrijwillige Europese samenwerking scheppen die wél werkt (in tegenstelling tot de EU, die niet werkt!), niet door dwang, corruptie en koehandel, maar door échte democratie. En da's beter voor zowel Nederland áls voor Europa!


HOE?

Door onze democratie daadwerkelijk serieus te nemen! En dat betekent bijv. dat we blijven eisen dat de politieke leiders van zowel Nederland als Europa direct door het volk gekozen worden, in plaats van op een vage manier worden uitgekozen door een of ander schimmig clubje politieke insiders.

Ook betekent dit dat het helemaal niet erg is om referenda uit te schrijven over ingrijpende politieke beslissingen. In de praktijk betekent dat dus:

1) een Nederlandse Republiek met een gekozen staatshoofd (wij gaan voor niets minder!);

2) een nieuw soort Europese samenwerking die wél eerlijk en wél effectief is;

3) een nationaal referendum over de toekomst van Nederland wat betreft de EU - willen wij hier daadwerkelijk lid van blijven, ja of nee? Onze democratische principes zijn ons namelijk heilig: En het feit dat Nederlanders (en ook andere lidstaten van de EU) nooit hebben mogen kiezen of ons land lid van de EU moest worden, ondermijnt de legitimiteit van zowel onze eigen Nederlandse democratie als de legitimiteit van de EU (die door de gigantische corruptie in EU-kringen toch al twijfelachtig is).

Niemand ontkent dat Europese samenwerking belangrijk is - willen wij immers voor de volgende 70 jaar ook nog economisch, militair en politiek afhankelijk blijven van Amerika, Rusland en China? Maar "Europese eenheid" heeft geen schijn van kans zonder "Europese democratie". Dus of je persoonlijk nu vóór of tégen Europese eenwording bent (laten we dat er hier eventjes buiten houden) het feit dat miljoenen mensen in "democratisch Europa" geen kans hebben gekregen om over de EU te kiezen, is simpelweg onaanvaardbaar voor ons; en iets dat zsm. opgelost moet worden.


HOE? Door Nederlanders daadwerkelijk het recht te geven om zelf te kiezen. Eigen keuze. Lokale democratie. Directe democratie. Dat is de basis. (wat trouwens de reden is waarom er een plaatsje in de NRP is voor iedereen die meer échte democratie in Nederland wil, ongeacht je visie op de EU, omdat het duidelijk is dat de democratieën van Europa op sterven na dood zijn en nú van de ondergang gered moeten worden, voordat het te laat is!)


EUROPESE "SUPERMACHT" OF "NIEUWE EUROPESE GEMEENSCHAP"? WAT JE OOK WIL, DE KEUZE MOET AAN JOU ZIJN!

En wat betreft die nieuwe vorm van Europese samenwerking: Ook hier moeten wij als volk over kiezen, wat wij precies willen van Europa... De EU werkt immers niet, dat is duidelijk gebleken. Dus wat willen wij voor de toekomst? Een Europese "supermacht" of een vrijwillige en coöperatieve en bureaucratie-vrije "nieuwe Europese gemeenschap"? Wij hebben hier een duidelijk standpunt over, maar wij zien ook dat verschillende mensen hier verschillend over denken; en dat is oké! (Immers: Wég met de polariatie! Leve het recht om van mening te mogen verschillen! ), dus hoe kunnen wij kiezen wat wij als Nederlanders van Europa verwachten en hoe wij onze positie in Europa zien? De enige eerlijke, niet-hypocriete manier is door mensen daadwerkelijk te laten kiezen, in een #referendum.


DEEL DIT ARTIKEL: ARTIKELLINKVASTGEZET BERICHT:


27 augustus 2021 | door E. van de DP

WELKOM BIJ DE DEMOCRATISCHE PARTIJ.


Een nieuwe partij die strijdt voor democratie, vrijheid, persoonlijke keuze en de Republiek! Een paar grondregels;


De DP is breed, met linker- en rechtervleugels. Cancel Culture bestaat hier niet. Vrije discussie is belangrijk. Maar we blijven vriendelijk en beleeft tegen elkaar!


De DP heeft een programma. Voor meer informatie, zie hier. Het heeft geen zin om ideeën voor te stellen die lijnrecht tegen het programma inlopen (zoals bijvoorbeeld 'om de koning tóch te behouden' of 'een vaccinatieplicht invoeren'). De DP is gematigd en breed. Dus geen extreemrechtse of ultralinkse ideologieën. Vergeet niet: We doen het samen voor Nederland!


WELKOM BIJ DE DP

Ben jij ook een "demissionair" kabinet zat dat maar niet wil verdwijnen?

✔ Begrijp jij ook niet hoe Rutte nog het land bestuurt nadat hij in schande af moest treden?

✔ Ben jij ook een politieke wees die zich bij geen enkele partij thuisvoelt?

✔ Vind jij vrijheid en persoonlijke keuze belangrijk? En begrijp je niet waarom de Kamer zo stil is op dat gebied?

✔ Vind jij dat vaccinaties nooit gedwongen (of zelfs opgedrongen) mogen worden?

✔ Begrijp jij ook niet waarom wij geen werkende grondwet hebben? En wil jij daar iets aan doen?

✔ Vind jij dat een koning die op vakantie naar Griekenland gaat terwijl de rest van het land thuis moet blijven het niet verdient om koning te zijn?

✔ En dat het niet oké is dat de staat zijn privépaleis voor 68 miljoen (!) euro verbouwt terwijl er verderop in Den Haag al 10 jaar chronische woningnood heerst?

✔ Heb jij ook moeite met de ultralinkse, extreemrechtse en globalistische partijen in de Kamer?

✔ En wil jij ook iets doen aan alle andere problemen waar Nederland mee heeft te kampen, maar waar de regering niets aan wil doen?


Dan ben je welkom bij de DP!


DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //  

© 2022 | DEMOCRATISCHE PARTIJ | INFO@DEMOC.NL

REDELIJK ALTERNATIEF ...

DAP

DEMOCRATISCHE PARTIJ | DP